Kategorije
Sve kategorije

5 NAJBOLJIH NAČINA ZA KORIŠTENJE VISOKOTLAČNOG PERAČA

Visokotlačni perači postaju sve važniji alat u kućanstvu i dovoljno su svestrani da mogu obaviti cijeli niz poslova čišćenja. Jednom kada probate čistiti s visokotlačnim peračem, mogli biste se zapitati zašto ga i prije niste koristili! No, bez obzira jeste li već s njima radili ili tek razmišljate o kupnji, evo pet najboljih načina kako izvući maksimum iz vašeg visokotlačnog perača…

Čišćenje prljavštine s terase i popločanih staza

Nevjerojatno je što malo čišćenja i kreativnosti može učiniti kako bi vam se uljepšao vanjski prostor i vaše dvorište učinilo utočištem za prijateljske roštilje i obiteljsku zabavu. Često nas iznenadi koliko je prljavštine ukorijenjeno u terasi. Korištenjem visokotlačnog perača vratit ćete svojoj drvenoj terasi i popločanoj stazi njihovu izvornu boju, a uz STIHL sredstva za čišćenje, vaša će okućnica ponovo zasjati.

Čišćenje automobila, bicikla i motocikla

Čišćenje vašega vozila puno je jednostavnije s visokotlačnim peračem od ručnog pranja pomoću standardnog vrtnog crijeva. I ne samo to – uz razne dodatke, poput STIHL seta za čišćenje vozila ili rotirajuće četke, vrlo je lako uhvatiti se u koštac s teško dostupnim mjestima na krovu i ispod automobila. Preporučujemo da se opremite sapnicom za pjenu koja, u kombinaciji s auto-šamponom, može pomoći pri otpuštanju i najtvrdokornije  prljavštine prije nego što uopće posegnete za spužvom.

Vrijedno je imati na umu da su visokotlačni perači snažni uređaji. Isti stroj kojim ste čistili prljavštinu sa svoje terase, sada je usmjeren prema vašem ljubimcu na dva ili četiri kotača. Pobrinite se da tlak bude postavljen na razinu koja neće oštetiti boju, metal ili staklo vašeg automobila. I ne zaboravite zatvoriti prozore!

Čišćenje vrtnog namještaja

Ako je vaš vrtni namještaj tijekom većeg dijela godine na otvorenom, on će stalno prolaziti kroz cikluse topline, kišne oluje i bit će izložen raznim nečistoćama. Stoga ga svakako vrijedi očistiti prije no što ga koristite za  zabavu s prijateljima.  Ako je vaš vrtni namještaj izrađen od drveta, savršeno je sigurno koristiti visokotlačni perač. Ipak, budite oprezni jer to može ukloniti ulje, stoga se pobrinite da sve ponovno nauljite čim se osuši. Osim toga, time ćete vašem omiljenom vrtnom kutku produžiti životni vijek.

Čišćenje traktorske kosilice

Baš kao i svaki drugi alat, i strojeve poput traktorske kosilice potrebno je očistiti kako bi bili potpuno učinkoviti. Vlažna trava može okružiti oštricu noža, a ostaci trave mogu ispuniti rubove kućišta. Dok se velike nakupine trave mogu ukloniti rukom (naravno, kada je kosilica isključena!), visokotlačni perač može učiniti ovaj posao jednostavnim i brzim. Međutim, treba biti oprezan – ne usmjeravajte pretjerano jak mlaz vode na ležajeve, brtve ili dijelove motora.

Čišćenje fasade

Čišćenje visokotlačnim peračem vrlo je učinkovita metoda za davanje novoga sjaja vašoj kući. Prljavština će biti uklonjena bez zamaranja, brzo i lako. Konačno, redovito čišćenje fasade održat  će je lijepom i trajnom.

Ovo su neke od najčešćih upotreba visokotlačnih perača, iako su to nevjerojatno svestrani uređaji. Bilo da trebate očistiti svoju rešetku za roštilj, garažna vrata ili kantu za smeće, STIHL visokotlačni perač  može obaviti posao brzo, učinkovito i jednostavno. Ako ga tek trebate nabaviti ili ste u potrazi za dodatnim priborom, svakako se posavjetujte sa STIHL ovlaštenim trgovcem kako biste pronašli savršeni visokotlačni perač za svoje potrebe. Više saznajte na www.peraci.hr

 

Pratite nas