Kategorije
Uređenje vrta i okućnice

REZIDBA ILI KORISNA PROLJETNA ZABAVA U VAŠEM VRTU

Jeste li se već okušali u orezivanju raslinja na svojoj okućnici? Možda vas je obeshrabrila činjenica da nemate pravi alat za to? Uređaji koje vam predstavljamo učinit će vas pravim vrtlarima, a vaš životni prostor bit će ukrašen ljepšim i zdravijim raslinjem…

Razdoblje zastanka vegetacije pravo je doba za radove na okućnici. Orezivanje ukrasnoga grmlja i žive ograde sad nosi najmanje rizika od ozljeđivanja ili sušenja biljaka; biljni sokovi ne kolaju granama i rezidba ne dovodi grmlje i živicu u opasnost od zaraze.

To je idealno doba za male akumulatorske škare STIHL HSA 26.  Ovaj okretan uređaj nudi vam mogućnost preciznog i lakog šišanja vašeg šimšira, lovor-višnje, čempresa i sličnoga bilja. Noževi ovih škara imaju brz hod, što nudi mogućnost preciznog uobličavanja grmova. Uređaj se isporučuje sa širokim češljem za preciznu košnju trave uz rubove travnjaka, oko drugih biljaka ili prepreka. Izmjena tih dvaju priključaka obavlja se u trenu i bez potrebe za dodatnim alatom. Naporno šišanje grmova ručnim škarama sad je prošlost;  ove praktične škare pretvaraju oblikovanje grmlja u pravu zabavu, a oslobodit  će i vašu maštu u kreiranju dopadljivih zelenih oblika.

Akumulatorska vrtna pila  STIHL HSA 26  veliki je prijatelj svakoga hobista. Idealan je alat za manje radove u drvetu, popravke vrtnog namještaja, piljenje debljih grana voćaka i sl. To je spretan stroj, s izmjenjivom baterijom i punjačem u osnovnoj opremi.  Tom se pilom lako rukuje i upravlja. Gdjegod valja prepiliti kakvu daščicu, podrezati slomljenu granu na voćki ili ušiljiti kolčić za biljku penjačicu, ova zgodna pila nadohvat je ruke i začas spremna za akciju.

Oba ova uređaja isporučuju se u praktičnoj transportnoj torbi s ležištima za sve elemente kompleta, a opremljene su i ušicama za ovješavanje rasklopljene torbe o zid. Tako ste dobili pregledno mjesto za pohranu uređaja, gdje svaki dio ima svoje stalno ležište.

I još jedan savjet: ukoliko odsiječete granu deblju od 2-3 centimetra, svakako zaštitite mjesto prereza voćarskim voskom kako biste sačuvali vašu biljku od prodora uzročnika zaraze dok mjesto reza ne zaraste.

Želimo vam puno sati zabave i užitka na vašoj okućnici u društvu ovih dvaju spretnih pomagača!  ( www.unikomerc-uvoz.hr)

Pratite nas