Kategorije
Ako kupujete

DOBRE PROMJENE U KOMPANIJI GROHE

 „Novu priliku u karijeri vidim ponajprije kao mogućnost za daljnje jačanje tržišne pozicije kompanije te širenje mreže ključnih dionika, u čemu mi je od najveće pomoći moj izvrstan tim suradnika. Radujem se novim izazovima, jer su oni uvijek odlična prilika za rast“ – izjavila je Martina Džoja Barišić, nova generalna direktorica kompanije GROHE, članice grupacije LIXIL, za tržišta Hrvatske i Slovenije, gdje je GROHE/LIXIL već godinama  prisutan svojim asortimanom proizvoda za kuhinje i kupaonice…

Karijeru u ovom segmentu industrije Martina Džoja Barišić gradi već 15 godina, a svoj put u kompaniji GROHE započela je 2017. godine kao marketing manager za Adria regiju. Već sljedeće godine preuzela je i funkciju direktorice marketinga za tržišta Jugoistočne Europe grupacije LIXIL, vodećeg svjetskog proizvođača sanitarne opreme, građevinskih materijala, proizvoda i usluga za stambene potrebe, kojoj se GROHE pridružio 2014. godine. Od ljeta prošle godine, Džoja Barišić je svojim zaduženjima dodala i poziciju vodećeg product managera za LIXIL tržišta Istočne Europe, a početkom travnja ove godine stiglo je i imenovanje  za generalu direktoricu za tržišta Hrvatske i Slovenije.

Usporedo s kadrovskim promjenama, pojavila se i  hibridna digitalna platforma  koju je kreirao brend iz sanitarne industrije, GROHE X.  Platformu je razvio LIXIL, u suradnji s kompanijama VOK DAMS i IBM, pa je na jednom mjestu okupila informacije prilagođene različitim ciljnim skupinama na čak 13 jezika, omogućujući krajnjim korisnicima, trgovinskim partnerima, instalaterima, arhitektima, dizajnerima i medijima individualno GROHE iskustvo.

Za one koji nakon pandemije žele izaći iz sfere digitalnog, GROHE je predstavio i GROHE X centar za posjetitelje u njemačkom gradu Hemeru, s pet vrhunski opremljenih studija za obuku, produkciju sadržaja i hibridne vrste događanja te tri GROHE X kamiona-mobilnih studija.

“Za nas je pandemija bila akcelerator digitalizacije kroz stvaranje platforme preko koje smo mogli nastaviti komunikaciju s korisnicima. Ipak, ne možemo zaboraviti sve prednosti izravnog kontakta, što smo dobili novim centrom u kojem možemo samostalno proizvoditi sadržaje i fizički ih predstavljati svojim partnerima uz pomoć GROHE X kamiona. S GROHE X kao hibridnim sustavom možemo pomoći u izgradnji zajednice sanitarne industrije budućnost“, izjavio je Jonas Brennwald,  izvršni direktor LIXIL EMENA i zamjenik glavnog izvršnog direktora GROHE AG.

Pet različitih studija u Hemeru, od kojih najveći ima više od 200 četvornih metara, omogućuju okruženje za proizvodnju različitog sadržaja, od praktičnih videozapisa s uputama za instalaciju do panel razgovora. Istodobno, GROHE X kamioni djeluju kao mobilni satelitski studiji i most su između fizičkog i digitalnog svijeta. Svaki od njih uključuje pozornicu s velikim LED zaslonom za pretproizvodnju lokalnog sadržaja za GROHE X platformu ili streamanje uživo na GROHE X platformi. Osim toga, posjetitelji mogu fizički i virtualno istražiti odabrane GROHE proizvode. Primjerice, mogu doživjeti različite životne prostore u dimenziji od 360 stupnjeva preko impresivnih VR naočala. Sva tri kamiona teže 40 tona, a opremljeni su s osam solarnih panela na krovu koji generiraju električnu energiju.

Već u prvoj godini GROHE X  je privukao oko pola milijuna posjetitelja te osvojio više priznanja komunikacijskih i marketinških stručnjaka. Među ostalim, centar za posjetitelje osvojio je nagradu Red Dot za brendove i komunikacijski dizajn 2021.,  u kategoriji “Digitalna rješenja”. Također,  zauzeo je prvo mjesto u kategoriji “B2B komunikacija”, kao i treće mjesto u kategoriji “Sadržaj i objavljivanje” na dodjeli nagrada Digital Communications 2021. Osim toga, GROHE X je osvojio zlato u kategoriji “B2B web stranice” i srebro za “Posebni korporativni događaji” na Galaxy Awards 2021. 

Pratite nas