DO UREDNE OKUĆNICE U TRENU

Vodič za odabir puhača

Uskoro će travnjaci i pločnici biti prekriveni tepihom lišća. Jeste li znali da postoji mnogo brži i lakši način za uklanjanja lišća od grabljanja?  Upoznajte PUHAČE!

Koji je puhač idealan za vaše potrebe? 

Postoji široka paleta ručno nosivih puhača koji će brzo obaviti posao čišćenja, ali se postavlja pitanje kojeg odabrati. Pročitajte u daljnjem tekstu odgovara li vam više puhač na motorni ili na električni pogon, s kablovima ili akumulatorskim baterijama.

Kod odabira puhača svakako je potrebno obratiti pažnju na slijedeće:

  • Snaga puhanja. O njoj ovisi koliko će vaš puhač biti učinkovit. Nije dovoljno gledati samo brzinu zraka već i njegov protok. Ako je brzina dobra, a nema dovoljne količine zraka da otpuhne lišće, učinak neće biti zadovoljavajući. Zbog toga je potrebno gledati snagu puhanja (N), koju dobivate kombinacijom brzine zraka (m/s) i količinom protoka zraka (m³/h).
  • Težina i ergonomija. Svakako obratite pažnju na težinu i udobnost pri radu. Puhač nabavljate kako biste si olakšali posao, pa ne bi trebao biti neudoban ili težak za nošenje.
  • Buka. Da li vam je važna razina buke? Benzinski puhači su svakako glasniji od akumulatorskih ili električnih.
  • Podrška. Provjerite kakva je podrška proizvođača u slučaju bude li nekih problema. Imaju li servisnu podršku i rezervne dijelove u slučaju da dođe do kvara.
  • Puhač se nabavlja kako bi trajao više sezona, stoga je naša preporuka nabaviti puhač nekog renomiranog branda poput tvrtke STIHL, koja je svjetski poznati proizvođač uređaja za šumu, vrt i okućnicu.

Dosadan posao čišćenja lišća možete pretvoriti u zadovoljstvo pomoću puhača pogonjenih benzinskim motorom. Benzinski puhači (https://unikomerc-uvoz.hr/motorni-puhaci su snažni, možete s njima očistiti veće površine, ali se morate pobrinuti za gorivo. Motor ovih puhača glasniji je nego kod akumulatorskih ili električnih modela. Benzinske puhače odaberite ako imate veće površine za čišćenje, a zvuk koji proizvodi motor ne smeta nikome u okolini. Obratite pažnju i na pokretanje uređaja: koliko je teško ili lako upaliti benzinski puhač. Savjet: STIHL je razvio sustav za pokretanje ErgoStart, koji omogućava pokretanje uređaja jednostavnim izvlačenjem startnog užeta, dok sustav opruga u pokretačkom mehanizmu odradi ostatak procesa.

Od koristi vam može biti i priključak za čišćenje oluka (https://unikomerc-uvoz.hr/set-za-ciscenje-oluka-), koji omogućava usisavanje lišća nakupljenog u teško pristupačne slivne lijevke vašega sustava odvodnje oborinskih voda s krovova.

Ukoliko benzinski puhači nisu vaš prvi izbor, razmislite o kupnji akumulatorskog ili električnog puhača (https://unikomerc-uvoz.hr/elektricni-puhaci). Ovi strojevi  iznimno su okretni zahvaljujućoj svojoj maloj masi, što ih čini praktičnim  za upotrebu. Također, vrlo su tihi pri radu, pa neće smetati vašim susjedima.

Prednost električnog uređaja je što niste vezani kapacitetima baterija, dok ste kod akumulatorskih mobilniji i niste ograničeni dužinom kabla. Prilikom  odabira akumulatorskog puhača https://unikomerc-uvoz.hr/akumulatorski-puhaci svakako obratite pažnju na snagu baterije, odnosno koliko dugo puhač može raditi s jednim punjenjem.

Savjet: nemojte da vas broj minuta obeshrabri, bitno je kolika se površina može očistiti za trajanje jedne baterije.

Ako vam je draže skupljanje lišća od otpuhivanja, svakako potražite motorni usisni sjekač (https://unikomerc-uvoz.hr/sh-56-motorni-usisavac), usisavač opremljen prostranom vrećom za usisani materijal, ali istodobno lako preinačiv u motorni puhač.

Bez obzira na princip pokretanja, možete računati da će STIHL puhači (https://unikomerc-uvoz.hr/puhaci-i-usisni-sjekaci) obaviti svoju zadaću. Više korisnih savjeta i informacija potražite na https://unikomerc-uvoz.hr/

Ne zaboravite, i jesensko čišćenje može biti jednostavno i zabavno.

Pratite nas